Logga för enklare

Denna recension går in närmare på låneförmedlaren Enklare.

Vi har som mål att förse dig med en objektiv och opartisk recension för att du snabbare ska kunna fatta ett rättmätigt val kring huruvida Enklare lämpar sig som en låneförmedlare för dina behov.

Räntesats:2,95 % – 39 %
Effektiv ränta:3,01 % – 29,27 %
Minsta lånebeloppet5 000 kr
Maximala lånebeloppet600 000 kr
Löptid1 – 20 år
Accepterar betalningsanmärkningarJa
Möjlighet till direktutbetalningNej
Uppläggningsavgift0 kr
Krav på BankIDJa

Hos Enklare kan du söka 3 olika typer av lån

Enklare erbjuder dig som konsument 3 olika typer av lån – privatlån, samlingslån och billån. Vi ska nedan redogöra för dessa olika typer av lån på en övergripande nivå för att göra det Enklare för dig att förstå vilken typ av lån som lämpar sig just för dina behov.

 • Privatlån
 • Billån
 • Samlingslån

Privatlån

Enklare erbjuder det möjligheten att jämföra olika typer av privatlån vilka börjar från 5 000 kr och sträcker sig ända upp till 600 000 kr.

Löptiden för ett privatlån börjar på 12 månader och upp till 20 år.

Vänligen notera även att du även kan välja att betala tillbaka lånet i förtid utan att bli påförd några extra kostnader för det hela.


Billån

Om du fantiserar om drömbilen så kan du idag välja att finansiera det hela genom att ansöka om ett billån via Enklare.

Du kan dock även använda billånet till att finansiera andra fordon som husvagn, husbil, båt, motorcykel lastbil, snöskoter eller dylikt.

För att ansöka om ett billån så måste du vara minst 18 år fyllda, uppvisa en månadsinkomst på 10 000 kr per månad (minst), ha inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden under de senaste 6 månaderna samt ha varit folkbokförd inom rikets gränser under minst 12 månader.

Samlingslån

Ett samlingslån kan användas för att samla alla dina mindre lån och andra högkostnadskrediter.

Det hela erbjuder dig en möjlighet att sänka din totala månadskostnad där överskottet i fråga kan användas till andra ändamål.

Du kan välja att ansöka om ett samlingslån upp till 600 000 kr med en löptid på 1-20 år.

Hur stort belopp kan du välja att ansöka om via Enklare?

Ovanstående frågeställning är ganska subjektiv eftersom själva lånebeloppet som du ämnar ansöka om bygger främst på den kreditupplysning som Enklare initierar i ditt namn.

Denna information används sedan som underlag som ett led i att bedöma din övergripande kreditvärdighet.

Lånebelopp som du kan välja att ansöka om stiger i paritet med din kreditvärdighet. Med andra ord, ju bättre din kreditvärdighet är, desto mer pengar kan du ansöka om att få låna och vice versa.

Kom ihåg även det faktum att utbudet begränsas avsevärt om du för närvarande ansöker om en eller flera betalningsanmärkningar i bagaget. Notera även att bankerna avvisar generellt sett alla sökanden med betalningsanmärkningar.

Ansökan hos Enklare

Grundkrav för att kunna ansöka om lån via Enklare

När du ämnar ansöka om ett lån via Enklare så finns det ett antal grundkrav vilka du som sökande måste uppfylla för att överhuvudtaget ha en realistisk chans till att realisera det hela.

Vi ska nedan lista de mest fundamentala krav när det kommer till lån via Enklare för att du ska få en djupare förståelse för de krav som ställs. Vänligen notera att långivarna kan komma att tillämpa andra specifika krav för att i slutändan bevilja lånet som du ansökt om.

 • Du ska ha fyllt 18 år vid tiden för din låneansökan.
 • Du måste uppvisa en deklarerad årsinkomst på minimum 120 000 kr.
 • Du ska inte ha haft några skulder hos Kronofogden de senaste sex månaderna.
 • Du måste ha varit folkbokförd inom rikets gränser under minst 12 månader.
 • Du måste ha ett giltigt BankID registrerad för att kunna ansöka.

Vanliga för- och nackdelar med Enklare

Som ett led i att göra det smidigare för dig att ta ett mer objektivt och rationellt beslut kring valet av låneförmedlare så ska vi nedan lista de primära positiva delarna men även göra dig även uppmärksam på de negativa aspekterna när det kommer till Enklare.

Fördelar med Enklare

 • Du kan välja att ansöka om ett lån även om du har en eller flera betalningsanmärkningar för närvarande.
 • Du kan välja att lösa ditt lån hos den utvalda långivaren utan att bli påförd några specifika avgifter.
 • Du kan välja att öka dina chanser till att få igenom ett lån genom att nyttja en medsökande.
 • Du blir föremål för endast en kreditupplysning som används för att ansöka om ett dussin lån.
 • Du förbinder dig inte att acceptera några erbjudanden utan kan välja att tacka nej till alla.

Nackdelar med Enklare

 • Det är inte fastställt vilka specifika långivare och banker som Enklare samarbetar med.
 • Du kan inte välja vilken långivare som du du önskar ansöka om lånet om.
 • Din kreditupplysning initieras med Upplysningscentralen vilket innebär att även bankerna får insyn i din kreditvärdighet.
 • Om du har betalningsanmärkningar så kan urvalet av långivare vara ytterst begränsad.
 • Du kan inte välja att nyttja direkta utbetalningar oavsett valet av långivare.
Låneförmedlare logga

Notera

För att teckna en Trygghetsförsäkring via Enklare så måste du först ringa in till kundtjänsten där du blir guidad genom processen i fråga.

Trygghetsförsäkring hos Enklare

När du råkar ut för oförutsägbara händelser i form av sjukdom, sjukskrivning, ID-kapningar eller om du har oturen att bli av med din anställning så kommer ett Trygghetsförsäkring från Enklare att komma väl till hands.

Med denna försäkring så får du ett ekonomiskt skydd där du får möjligheten att ta dig igenom en tuff situation. Produkten i fråga ersätter dig vid beviljanden av de kostnader vilka uppstår på ett belopp från 1 000 kr upp till 10 000 kr.

Dessa pengar kan dock även nyttjas till att betala el, hyra, värme samt andra levnadskostnader vilka du kan tänkas ligga efter med. Det hela bidrar till att du får mer pengar över att leva på för varje ny månad som kommer.

Slutsats

Enklare är en låneförmedlare som hjälper dig att på ett säkrare, snabbare och mer smidigare sätt jämföra olika typer av lån. Man tillämpar en enda kreditupplysning för att göra det möjligt att ansöka om ett lån hos många olika långivare, där både storbanker och mer nischade kreditgivare återfinns.

Enklare tillhandahåller även en form av Trygghetsförsäkring som träder i kraft om du blir sjuk, hamnar på sjukhus under en längre period eller blir av med din nuvarande anställning. Den kan nyttjas till att betala tillbaka på lånet men även till andra levnadskostnader som hyra, el, värme etc.

Summa summarum så är Enklare en låneförmedlare som gör det enkelt att hitta lånet som du är intresserad av utan att för den delen ödsla på din dyrbara tid. Det hela är även helt kostnadsfritt och du behöver heller inte tacka nej till de erbjudanden som du mottar utan kan välja att avböja det hela.