Bästa låneförmedlare

I denna guide så kommer vi att fokusera på att belysa ”bästa låneförmedlare” för privatlån när det kommer till den svenska marknaden. Tanken med det hela är att förse dig med tillräckligt med information för att du enklare ska kunna bild dig en objektiv uppfattning kring det hela. Men notera att det egentligen är omöjligt att säga vilken som är den bästa låneförmedlaren då det helt beror på din situation och behov.

Här kommer i varje fall information och några bra låneförmedlare:

Sambla

Sambla är en låneförmedlare som på allvar utmanar den svenska lånemarknaden. Man samarbetar med en rad olika partners, där både stora banker återfinns inklusive betydligt mer nischade långivare.

Det hela erbjuder dig en adekvat möjlighet till att hitta ett lån som lämpar sig just för dina behov där ansökningsprocessen utformats för att vara både användarvänlig och intuitiv.

Kanske är det den bästa låneförmedlaren i Sverige?

Typ av lånPrivatlån (lån utan säkerhet)
Lånebelopp5 000 kr – 600 000 kr
Löptid1 – 20 år
Långivare40 !
Effektiv Ränta3,01 – 29,95
Accepterar BetalningsanmärkningarJa
SigneringBankID

Fokuserar på både små och stora lån

Sambla är en låneförmedlare som fokuserar på att förmedla både små och större typer av privatlån. Idag så kan du som låntagare välja att ansöka om ett lån från 5 000 kr ända upp till 600 000 kr.

Detta gör låneförmedlaren till den ideala alternativen för de flesta låntagare, oavsett storleken på lånet som konsumenten i fråga önskar ansöka om, där lånen (oftast) erbjuds till ytterst förmånliga räntor.

Löptiden för ett lån börjar på 12 månader och sträcker sig upp till 20 år. Dock så erbjuder de flesta långivare dig möjligheten att amortera lånet betydligt snabbare om du så önskar vill säga.

Du får svar inom mindre än 24-timmar

När du ansöker om ett lån via en av de samarbetspartners som återfinns hos Sambla så kan du förvänta dig att få svar inom 24-timmar från att du signerar din låneansökan med hjälp av ett BankID.

Självklart så kan det förekomma avvikelser men i de flesta fall så bör du få ett svar på det hela inom denna tidsperiod. Gör dig även uppmärksam på att du inte behöver acceptera de erbjudanden som du får motta utan du kan faktiskt välja att tacka nej till alla erbjudanden som du får presenterade.

Grundförutsättningar för att beviljas lånet hos Sambla

Det finns ett antal krav vilka du måste uppfylla för att få igenom ett lån hos Sambla. För att du överhuvudtaget ska kunna ansöka om ett lån så måste du uppfylla följande kriterier:

 • Du ska ha fyllt 18 år vid tiden för din låneansökan.
 • Du ska ha en deklarerad årsinkomst på minst 100 000 kr.
 • Du ska ha haft en svensk folkbokförd adress under minst 1 år.
 • Du får inte ha några kvarstående skulder hos Kronofogden.

Notera

Du kan få igenom ett lån via Sambla även om du har en eller flera betalningsanmärkningar eftersom flera långivare accepterar låntagare med flera betalningsanmärkningar så länge som dessa kan uppvisa en förmåga att återbetala lånet inom utsatt tid.

Advisa

Advisa är en av de största (bästa?) låneförmedlarna på den svenska lånemarknaden. Man stoltserar med partners i form av de största svenska bankerna inklusive ett flertal andra nischade banker och långivare.

Bland annat samarbetar man med 3 st storbanker (Nordea, SEB & Swedbank) som enda låneförmedlare i Sverige.

Typ av lånPrivatlån (lån utan säkerhet)
Lånebelopp5 000 kr – 600 000 kr
Löptid1 – 20 år
Långivare37
Effektiv Ränta2,95 – 26,05
Accepterar BetalningsanmärkningarJa
SigneringBankID

Förhållandevis enkel ansökningsprocess

Precis som sig bör så kommer du inte att bli påförd några avgifter när du bestämmer dig för att ansöka om ett lån via Advisa. Det enda du behöver göra är att knappa in alla de uppgifter som efterfrågas på webbplatsen, signera det hela med BankID och invänta svar.

I de flesta fall så kommer du att få motta svar på din ansökan redan under samma dag som du ansöker. Dock så rekommenderar vi att vänta upp till 24-timmar för att på så sätt samla in så många låneerbjudanden som möjligt.

Om du är osäker på det hela så kan du alltid komma i kontakt med kundtjänsten hos Advisa där du blir guidad genom hela ansökningsprocessen. Dock så måste du ha ett BankID registrerat, en process som faller utanför ramen för denna guide.

Räntesättningen hos Advisa

Den ränta som du blir erbjuden baseras helt och hållet på den kreditupplysning som initieras i ditt namn. För närvarande så ligger räntespannet mellan 3,06% upp till 29,99%, något som inom branschen anses vara rimligt för typen av lån som erbjuds.

Det som man måste lyfta fram inom sammanhanget är att Advisa inte har kontroll gällande räntesättningen utan det är långivaren i fråga som bestämmer den ränta som man anser sig vilja erbjuda till dig som konsument.

Grundförutsättningar för att beviljas lånet hos Advisa

I jämförelse med deras konkurrenter så har Advisa förhållandevis ganska låga krav när det kommer till deras lån. För att du överhuvudtaget ska kunna ansöka om ett lån via Advisa så måste du uppfylla följande:

 • Du ska ha fyllt 18 år vid tiden för din låneansökan.
 • Du måste ha en deklarerad årsinkomst på minst 120 000 kr.
 • Du får inte ha några skulder registrerade hos Kronofogden.

Notera

Du kan få igenom ett lån via Advisa även om du har betalningsanmärkningar. Dock så kommer du att få ta del av betydligt färre långivare, lägre lånebelopp, högre ränta och i överlag dyrare lån.

Zmarta

Zmarta är en låneförmedlare som förutom att förmedla privatlån även erbjuder dig som konsument möjligheten att även jämföra företags- och bolån, el-avtal och försäkringar, utan några extra kostnader.

Själva tjänsten är helt kostnadsfri där du som konsument binder dig ej per automatik till att teckna upp dig för ett visst lån, utan kan i lugn och rå beskåda alla de erbjudande som du får motta.

Typ av lånPrivatlån (lån utan säkerhet)
Lånebelopp5 000 kr – 600 000 kr
Löptid1 – 20 år
Långivare38
Effektiv Ränta2,95 – 29,90
Accepterar BetalningsanmärkningarJa
SigneringBankID

Låga till höga lånebelopp

Zmarta erbjuder dig som konsument möjligheten att låna från 5 000 kr upp till 600 000 kr till ganska långa löptider med upp till 20 år. Detta erbjuder dig som konsument ganska stort spelrum eftersom du ej behöver stressa när det kommer till amorteringsfrekvensen.

De lån som förmedlas av Zmarta kräver ej en adekvat form av säkerhet, något som innebär att rent konkret så kan själva lånet nyttjas till vad man än önskar, oavsett om det handlar om att köpa drömbilen, renovera sommarstugan eller dylikt.

Räntan kommer i ett brett spann

De räntor som erbjuds av de låneförmedlare som Zmarta samarbetar med börjar på 2,95% och ligger så högt som 29,90%. Dock så anses det vara i paritet med det som deras närmaste konkurrenter erbjuder.

Den ränta som du i slutändan kommer att bli erbjuder bygger främst på den kreditupplysning som initieras i ditt namn. Kom ihåg även att Zmarta endast förmedlar lånen och kan ej inverka på det hela utan det är långivaren som har det sista ordet.

Grundförutsättningar för att beviljas lånet hos Zmarta

Zmarta har förhållandevis humana krav när det kommer till deras lån. Här nedan så återges de fundamentala kraven som man måste uppfylla för att kunna få igenom ett lån via Zmarta:

 • Du måste ha fyllt minst 18 år vid tiden för din låneansökan.
 • Du måste ha en deklarerad inkomst på minst 100 000 kr per år.
 • Du får inte ha några aktiva skulder registrerade hos Kronofogden.

Notera

Du kan även ansöka om lån via Zmarta om du råkar ha en eller flera betalningsanmärkningar i bagaget. Dock så får du vara beredd på att bli erbjuden betydligt sämre lånevillkor.

Lendo

Lendo står sig som en annan auktoritär när det kommer till låneförmedlare inom Sveriges gränser. Något som skiljer Lendo från konkurrenterna är att du som konsument kan jämföra både privatlån men även företagslån från hela 38 samarbetspartners.

Dock så är inte det allt utan du kan även välja att teckna en form av försäkring som täcker upp för lånet om du skulle ha oturen att bli sjukskriven under en längre period eller bli av med din nuvarande anställning.

Typ av lånPrivatlån (lån utan säkerhet)
Lånebelopp10 000 kr – 600 000 kr
Löptid1 – 15 år
Långivare38
Effektiv Ränta2,95 – 29,95
Accepterar BetalningsanmärkningarJa
SigneringBankID

Höga lånebelopp med korta löptider

När du bestämmer dig för att ansöka om ett lån via Lendo så måste du ansöka om minst 10 000 kr. Du kan alltså inte välja att låna mindre belopp utan måste förhålla dig till den angivna beloppet även om du nödvändigtvis inte behöver det.

Lånebeloppen kommer även med betydligt kortare löptider (1-15 år) i jämförelse med resten av deras konkurrenter där ett fåtal av deras samarbetspartners erbjuder löptider på upp till 20 år.

Betydligt lägre ränta

Den ränta som du blir erbjuden hos Lendo är held baserat på den kreditupplysning som initieras i ditt namn. Själva räntan är inget som Lendo har kontroll  över utan det är långivaren som avgör den räntesats som du kommer att bli erbjuden.

I skrivande stund så ligger den nominella räntan på 2,95% varav den högsta utgörs av 29,95%, något som ska tilläggas ligger inom gränsen för vad som anses vara rimligt för denna typ av lån.

Grundförutsättningar för att beviljas lånet hos Lendo

Grundförutsättningarna för att få igenom ett lån via Lendo varierar beroende på lånebeloppet som du bestämmer dig för att ansöka om. För att kunna ansöka om ett lån via Lendo så måste du uppfylla följande grundkrav:

 • Du ska vara 18 år fyllda vid tiden för din låneansökan.
 • Du ska ha varit folkbokförd inom rikets gränser under minst 1 år.
 • Du ska kunna uppvisa en deklarerad inkomst på minst 100 000 kr per år.
 • Du ska inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden vid tiden för din låneansökan.

Notera

Det tillkommer ytterligare krav i takt med att lånebeloppet stiger samt om du har en eller flera betalningsanmärkningar i bagaget. Uppmärksamma även att varje långivare sätter sina egna krav där Lendo endast verkar i form av förmedlare.

Liknande inlägg