I denna guide så kommer vi att fokusera på att recensera Zmarta, en aktör som verkar i form av en helt oberoende låneförmedlare som tillhandahåller ytterst förmånliga lån i kombination med ett antal verktyg vilka hjälper dig som konsument att jämföra de olika erbjudanden som du får presenterade.

Räntesats:2,95 % – 26,05%
Effektiv ränta:5,05 % – 29,27 %
Minsta lånebelopp5 000 kr
Maximala lånebelopp600 000 kr
Löptid/Återbetalningstid1 – 20 år
Accepterar betalningsanmärkningarJa
Möjlighet till direkt utbetalningNej
Uppläggningsavgift0 kr
Krav på BankIDJa
Låneförmedlare logga

Notera

Zmarta accepterar även sökande vilka idag har en eller flera betalningsanmärkningar i bagaget.

Zmarta förmedlar lån…och annat

Zmarta tillhandahåller flera olika typer av lån. Vi kommer nedan att fokusera på att belysa dessa kortfattat som ett led i att göra dig uppmärksam på de val som du har.

 • Privatlån
 • Samlingslån
 • Billån
 • Bolån
 • Företagslån

Privatlån

När det kommer till de privatlån som tillhandahålls av Zmarta så kan du som konsument välja att ansöka om belopp från 5 000 kr ända upp till 600 000 kr, beroende på dina nuvarande behov.

Du erbjuds även en ganska generös löptid från 1 år upp till 20 år.
Samlingslån

Samlingslånet som tillhandahålls av Zmarta ämnar lösa alla de små lån och högkostnadskrediter vilka du som konsument betalar av på en månadsbasis.

Själva samlingslånet mynnar ut i en högre lånebelopp totalt, dock till en betydligt lägre räntekostnad, något som i slutändan gynnar din privatekonomi.


Billån

Zmarta kan även hjälpa dig att förverkliga drömmen om drömåket genom att erbjuda dig möjligheten att ansöka om ett billån.

Även här så har du möjligheten att välja ganska fritt i form av ett lånebelopp som börjar från 5 000 kr upp till 600 000 kr med en löptid från 1 år ända upp till 20 år.


Bolån

Hos Zmarta så kan du även välja att ansöka om bolån från 200 000 kr upp till 20 000 000 kr med en ränta från 1 – 8 %.

Du kan även välja att flytta ditt befintliga lån från en annan långivare eller utöka ditt befintliga lån. Räntan som du erbjuds baseras främst på den kreditupplysning som initieras i ditt namn.
Företagslån

Hos Zmarta så kan du även ansöka om företagslån från 10 000 kr ända upp till 5 000 000 kr.

Löptiden variera från 1 månad upp till 60 månader och kan sökas av de flesta företagsformer där bland annat aktiebolag, kommanditbolag, handelsbolag och enskilda firmor ingår.

Det som fäller avgörande för storleken på lånet är bolagets ekonomiska situation och den aktuella betalningsförmågan.


Hur stort lånebelopp kan du ansöka om?

Lånebeloppet som du i slutändan blir erbjuden av Zmarta kommer främst att baseras på den kreditupplysning som låneförmedlaren initierar i ditt namn.

Det som är viktigt att belysa här är att Zmarta endast initierar kreditupplysningen som sedan används för alla de långivare vilka man samarbetar med.

Med andra ord så kommer inte Zmarta kunna påverka de villkor som du blir erbjuden eftersom det i slutändan är den specifika långivaren i fråga som har sista ordet när det kommer till lånets utformning.

Accepterar betalningsanmärkningar

Som sökande så kan du dock påverka det hela genom att säkerställa att din kreditvärdighet håller en hög nivå, något som i sin tur leda att du får betydligt fler erbjudanden presenterade.

Erbjudande blir färre ju sämre kreditvärdigheter du har. Det hela innebär att om du ansöker med en eller flera betalningsanmärkningar så bör du inte förvänta dig om att ha många långivare att välja mellan utan kommer presenteras med en handfull som du behöver ta ställning till.

Viktigt även att nämna är att de villkor som du kommer blir erbjuden kommer vara ytterst mindre fördelaktiga när du ansöker om lån med betalningsanmärkningar, något som i slutändan mynnar ut i ett betydligt dyrare lån.

Enkel ansökningsprocess

När det kommer till Zmarta så är ansökningsprocessen ytterst enkel.  Alla de anbud som du får presenterade dyker upp inom 24-timmar från att du ansöker. Du kan sedan beskåda det hela i lugn och ro för att eventuellt bestämma dig vilken långivare som lämpar sig just för dina behov.

Zmarta debiterar ingen uppläggningsavgift för de lån som man förmedlar där utbetalningen av dina pengar tar mellan 3-5 bankdagar att slutföra. Återigen så styrs det hela helt och hållet av långivaren i fråga.

Låneförmedlare logga

Tänk på att…

Ju fler betalningsanmärkningar som du har, desto mindre kommer ditt urval att vara när det kommer till olika långivare.

Erbjuder även företags- och bolån

Även om Zmarta inom branschen gjort sig främst kända för att fokusera på att förmedla privatlån och samlingslån så erbjuder man även dig möjligheten att jämföra företags- och bolån.

Vänligen gör dig uppmärksam på det faktum att för att kunna ansöka om företags- eller bolån så kommer du att bli föremål för en särskild granskning där du måste uppfylla andra särskilda villkor.

Räntan som du blir erbjuden kommer sedvanligt att definieras efter att en kreditupplysning tagits i ditt namn.

Grundkrav för att ansöka om lån via Zmarta

När du bestämmer dig för att använda dig av Zmarta som låneförmedlare så finns det ett antal fundamentala krav vilka du behöver inrätta dig efter som ett led i att öka dina chanser till att få igenom lånet som du ansöker om.

Vi ska nedan redogöra för de primära kraven men du måste även vara medveten om det faktum att det även kan tillkomma andra specifika krav vilka den enskilda långivaren ställer på dig som sökande:

 • Du ska ha fyllt 18 år vid tiden för din låneansökan.
 • Du måste ha en fast bostadsadress inom rikets gränser.
 • Du måste uppvisa en deklarerad årsinkomst på minst 100 000 kr.
 • Du får inte ha några kvarstående aktiva skulder hos Kronofogden.
 • Du måste ha ett BankID registrerat för att kunna signera låneansökan.

Vanliga för- och nackdelar med Zmarta

Innan du gör valet att använda Zmarta som din primära låneförmedlare så måste du ta i beaktning ett antal för- och nackdelar vilka kan hjälpa dig att ta ett välavvägt och objektivt beslut för huruvida aktören i fråga lämpar sig för dina behov.

Fördelar med Zmarta

 • Zmarta tillämpar endast en kreditupplysning för att jämföra lån från över 35 storbanker och nischade kreditgivare.
 • Man tillhandahåller ett brett utbud av olika typer av lån men även andra icke-relaterade tjänster som kan vara av intresse för din del som konsument.
 • Flera av de samarbetspartners som man förmedlar accepterar sökanden med en eller flera betalningsanmärkningar i bagaget.
 • Man har en kundtjänst som håller öppet 24-timmar om dygnet, något som innebär att du kan få svar på dina frågor kring lånet i fråga under varje given tidpunkt på dygnet.
 • Du binder dig inte till några av de erbjudanden som du får presenterande utan kan faktiskt välja att tacka nej till alla.

Nackdelar med Zmarta

 • Dina val kommer att vara betydligt färre om du ansöker med en eller flera betalningsanmärkningar.
 • Zmarta förmedlar endast lån och ansvarar ej för de lånevillkor som erbjuds utan det är du själv som måste förhandla om dessa.
 • Zmarta använder sig av UC – Upplysningscentralen för att initiera en kreditupplysning i ditt namn som sedan används som underlag för din ansökan.
 • Du kan inte välja specifika långivare som du önskar ansöka om lånet hos utan det hela sköts per automatik.
Låneförmedlare logga

Notera

Du kan inte ansöka om lån via Zmarta hos bankerna med betalningsanmärkningar eftersom de har en policy om att neka alla sökanden vilka faller inom denna kategori.

Slutsats

Zmarta har profilerat sig som en av giganterna när det kommer till låneförmedling på den svenska marknaden. Via aktören så får du möjligheten att jämföra olika typer av långivare där du kan välja att ansöka om lån utan krav på säkerhet upp till 600 000 kr.

Zmarta har valt att förmedla sina lån i form av fem kategorier – privatlån, billån, samlingslån, bolån och företagslån. Viktigt att nämna är dock att Zmarta ej lånar ut egna pengar utan verkar endast i form av en mellanhand.

Detta är dock inte allt utan Zmarta erbjuder även andra typer av tjänster där man även valt att förmedla elavtal, olika typer av försäkringar, kreditkort, mobilabonnemang, sparande och bredbandsabonnemang.

Låneförmedlaren samarbetar med en rad auktoritära samarbetspartners där några av dessa återfinns i form av Swedbank, SEB och ICA Banken. En akilleshäl med Zmarta är att man använda sig av UC – Upplysningscentralen, något som innebär att även storbankerna får insyn i din kreditvärdighet eftersom de äger tjänsten i fråga.