Krea med trustpilotbetyg

Med Krea kan du jämför upp företagslån från upp till 30 st långivare.

Är Krea ett bra val?

I denna recension så kommer vi att fokusera på att recensera en av de populäraste låneförmedlarna när det kommer till företagslån, nämligen Krea.

Aktören i fråga samarbetar idag med fler än 30 olika långivare vilka erbjuder dig som sökande både förmånliga och ytterst konkurrenskraftiga lånevillkor.

När det kommer till de olika typer av produkter som förmedlas av Krea så utgörs dessa av företagslån, fakturaköp och fastighetslån.

Vi ska härnäst belysa var och en av dessa på ett övergripande sätt för att göra dig mer uppmärksam på vilken av produkterna lämpar sig bäst för just dina behov.

Låneförmedlare logga

Att tänka på

Vänligen gör dig uppmärksam på att även näringsidkare med en registrerad betalningsanmärkning accepteras som sökande hos Krea.

Företagslån

Den mest populära produkten återges i form av ett företagslån. Man kan välja att ansöka om ett lånebelopp från 20 000 kr ända upp till 30 000 000 kr, beroende på det specifika ändamålet och behovet.

Vid signering av en låneansökan så kommer man motta svar inom 24-timmar från över 30 olika långivare. Själva tjänsten som Krea erbjuder är kostnadsfri, samtidigt som man ej heller behöver acceptera några av de erbjudanden som tillhandahålls för den delen.

Fakturaköp

När det kommer till ett fakturaköp så avses det hela (i traditionell bemärkelse) ej som en form av lån. Vad man istället gör är att sälja av sina kundfakturor till en av de factoringbolag som Krea samarbetar med.

En av de största fördelarna med fakturaköp är att bolaget får möjligheten att frigöra kapital i form av ett betydligt högre kassaflöde, något som i slutändan medför att en rad olika nyckeltal stärks.

Det ska understrykas dock att Krea ej verkar i form av ett ”factoringbolag” utan det man gör är att koppla ihop dig med de aktörer som tillhandahåller tjänsten, varav man mottar förslag på hur mycket var och en av dessa ”factoringbolag” är beredda att betala för just dina fakturor.

Fastighetslån

Krea erbjuder enkla och digitala upphandlingar av fastighetslån. Genom att samla in erbjudande från en rad olika långivare så kommer du att enklare kunna bedöma vilken av dessa som lämpar sig just för dina behov.


Den ränta som du påförs för ett fastighetslån varierar från 5-15%. Samtidigt så kan man låna upp till 80% av fastigheten värde, något som i sin tur innebär att resterande del (20 %) måste tillkomma i form av eget kapital.

Det finns även en möjlighet att få igenom en högre belåningsgrad, då i form av refinansiering av det egna kapitalet. Det hela kräver dock att man äger ett antal fastigheter vilka i sin tur kontrolleras via en koncern.

Låneförmedlare logga

Notera

Du kan även välja att få råd kring de olika erbjudanden som du mottar – helt kostnadsfritt – genom att ta kontakt med kundtjänst hos Krea.

Lånevillkor hos Krea

Den första delen mot att beviljas ett företagslån hos en av Kreas samarbetspartners innebär att en kreditupplysning initieras för bolaget i fråga alternativt den som verkar i form av företrädare för bolaget genom UC – Upplysningscentralen.

Vid beviljandet av ett företagslån så kommer summan att betalas ut inom 1-7 bankdagar, beroende på den specifika långivaren i fråga.

Krea accepterar de flesta bolagsformer som sökande där de vanligaste återges i form av aktiebolag, handels- och kommanditbolag, enskilda firmor inklusive föreningar.

Det ränta som Kreas samarbetspartners erbjuder baseras b.la på bolagets ekonomi men även existerande och framtida förutsättningar för att kunna återbetala lånet inom den överenskomna perioden. 

Rent konkret så innebär en längre återbetalningstid en lägre månadskostnad, dock så får man komma ihåg att lånet i slutändan kostar betydligt mer när den amorterats färdigt.

Grundkrav för att kunna ansöka om ett företagslån via Krea

Innan du bestämmer dig för att ansöka om ett företagslån via Krea så behöver du uppfylla en rad villkor. Det är även viktigt att göra dig införstådd med att kraven kan komma att variera beroende på långivaren i fråga.

 • Företaget ska ha en av följande bolagsformer aktiebolag, handelsbolag eller enskild firma.
 • Företagets omsättning måste vara minst 50 000 kr per månad eller 600 000 kr per år.
 • Företaget får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden vid tiden för ansökan.
 • Företaget kan i vissa fall har kvarstående skulder hos Skatteverket.
 • Företaget måste ha varit registrerat & aktivt under minst 6 månader.
 • Företaget i fråga måste finnas registrerat och aktivt inom Sverige.
 • Företagets firmatecknare och ledande personer accepteras endast som sökande.
 • Företaget får ej ansöka om ett lån i form av ett lager- eller filial-bolag.

Vänligen uppmärksamma även det faktum att det kan tillkomma andra regler och villkor som långivaren i fråga ställer.

Låneförmedlare logga

Notera

Gör dig uppmärksam på att vissa långivare ej accepterar sökande med betalningsanmärkningar, något som innebär att valet av kreditgivare blir betydligt färre.

Vanliga för- och nackdelar med Krea

Innan du bestämmer dig för att jämföra företagslån via Krea så finns det en rad positiva och negativa element vilka du behöver ha kännedom om.

Vi ska i nedanstående jämförelse lista de primära för- och nackdelen för att du enklare ska kunna fatta ett rättmätigt och objektivt beslut kring det hela.

Fördelar

 • Du har en stor valfrihet i form av 30 olika långivare. Dessa återfinns i form av stora banker men även mer nischade aktörer.
 • Du får möjligheten att ta del av en enkel, intuitiv och snabb ansökningsprocess.
 • Du kan även välja att sälja av dina fakturaköp för att stärka bolagets kassaflöde.
 • Du blir föremål för endast en kreditupplysning via UC – Upplysningscentralen.

Nackdelar

 • Krea kan ej påverka de villkor vilka långivare erbjuder dig vid ett företagslån.
 • Krea använder sig av UC – Upplysningscentralen för att utföra sina kreditupplysningar.
 • Det kan ta upp till 48-timmar att få svar på dina ansökan beroende på långivaren i fråga.
 • Du har inte möjligheten att välja specifika långivare utan måste förhålla dig till de aktörer som Krea presenterar.

 

Hur ansöker man om ett lån via Krea?

Själva ansökningsprocessen är ytterst förenklad och användarvänlig. Vi ska nedan kortfattat redogöra i punktform hur du går tillväga rent konkret för att ansöka om ett företagslån via Krea:

 • Börja först med att välja den typ av lån som du önskar ansöka om: av företagslån, fakturaköp eller fastighetslån.
 • Knappa in den önskade lånebeloppet, företagets- och den ansvariges personuppgifter via den formulär som återges på Kreas webbplats.
 • Identifiera dig själv genom att klicka på BankID knappen, varav du godkänner det hela via en valfri enhet.
 • Inom 48-timmar från att du skickat in din låneansökan så kommer du att motta förslag på företagslån från mer än 30 olika aktörer.
 • Du väljer det erbjudande som du anser lämpar sig bäst för dina behov men kan även välja att tacka nej till alla de förslag som du får presenterade.
 • När du accepterar lånevillkoren så behöver du även signera lånehandlingarna med ditt BankID.
 • Slutligen så behöver du vänta på att pengarna betalas ut till det förvalda bankkontot.
Låneförmedlare logga

Notera

Utbetalningen av pengarna skiljer sig åt beroende på långivaren i fråga. Det hela kan således dröja upp till 1-7 bankdagar, en process som Krea inte kan påverka!

Slutsats

Krea är ett bolag som specialiserat sig på att förmedla olika typer av företagslån. Man har snabbt vuxit sig till en dominerande aktör och kan idag stoltsera några av landets mest nöjda kunder inom segmentet för anpassade företagslån.

I skrivande stund så samarbetar man med mer än 30 långivare vilka återfinns i form av välkända men även betydligt mer nischade aktörer.

Du kan välja att ansöka om ett företagslån från 20 000 kr ända upp till 50 000 000 (max 10 000 000 vid företagslån).

Den ränta som du i slutändan erbjuds baseras främst på din egna men även bolagets övergripande kreditvärdighet.

Du kan komma i kontakt med kundtjänsten hos Krea via flera olika kanaler (under vardagar) där du får möjligheten att utan extra kostnad få svar på dina funderingar. 

Det ska även tilläggas att Krea självfallet lyder under tillsyn av Finansinspektionen.

💰Ekonomiskt

Antal långivare:30 st
Räntesats:Individuell
Effektiv ränta:Individuell
Minsta lånebeloppet:20 000 kr
Maximala lånebeloppet:50 000 000 kr
Löptid:1 mån – 5 år
Accepterar betalningsanmärkningarJa
Direktutbetalning?Nej
Uppläggningsavgift:0 kr
Krav på BankID?Ja

🏢Företagsinformation

Företag:Krea Technology AB
Org. nr:559173-2895
VD:Fredrik Lundahl
Hemsida:https://krea.se
Registrerade hos FI: Ja
Adress:Valhallavägen 60, 114 27 Stockholm
Telefon:08-551 082 62
E-post:kundservice@krea.se
Chatt:Ja
Öppettider:09-18
Betyg Trustpilot:4,7