I denna recension så ämnar vi närmare belysa låneförmedlaren Lendo.

Vi kommer att går in närmare på vad Lendo är, hur låneförmedlaren i fråga kan hjälpa dig att lokalisera ett lån för dina behov samt andra element vilka vi anser att du som konsument behöver ha kännedom om.

Räntesats:2,95 % – 26,20%
Effektiv ränta:5,05 % – 29,27 %
Minsta lånebelopp10 000 kr
Maximala lånebelopp600 000 kr
Löptid/Återbetalningstid1 – 15 år
Accepterar betalningsanmärkningarJa
Möjlighet till direkt utbetalningNej
Uppläggningsavgift0 kr
Krav på BankIDJa
Låneförmedlare logga

Notera

Det finns inga krav på att tillhandahålla några former av säkerhet när det kommer till privatlån och samlingslån via Lendo.

Lendo erbjuder flera olika typer av lån…

Lendo erbjuder en rad olika typer av lån – privatlån, samlingslån, billån, renoveringslån och företagslån. Vi ska nedan redogöra för dessa kortfattat för att göra dig uppmärksam på vad du kan förvänta dig när du väljer att ansöka om en eller flera av dessa.

 • Privatlån
 • Samlingslån
 • Billån
 • Renoveringslån
 • Företagslån

Privatlån

Hos Lendo så kan du välja att ansöka om lån från 10 000 kr ända upp till 600 000 kr kombinerat med en ganska generös löptid från 1 år upp till 15 år.

Den ränta som du blir erbjuden kommer baseras främst på den kreditupplysning som kreditgivaren initierar i ditt namn.

Här hittar du en lista över låneförmedlare av privatlån.

Samlingslån

Du kan även välja att ansöka om ett samlingslån via Lendo från 10 000 kr ända upp till 600 000 kr.

Även här så får du möjligheten till en återbetalningstid från 1 år upp till 15 år.

Räntan definieras sedvanligt när en kreditupplysning initierats i ditt namn.


Billån

Förverkliga drömmen om drömåket med ett billån från Lendo.

Du kan ansöka om billån från 10 000 kr ända upp till 600 000 kr, kombinerat med en löptid som börjar från 1 år ända upp till 15 år.

Notera att du kan låna upp till 80% av fordonets värde där resterande 20% måste komma i form av eget kapital.

Renoveringslån

Ett renoveringslån kan användas för att förbättra din bostad, oavsett om det handlar om lägenheten, villan, sommarstugan.

Du kan välja att ansöka om ett belopp från 10 000 kr upp till 600 000 kr. Löptiden börjar från 1 år upp till 15 år.


Företagslån

Du har även möjligheten att ansöka om företagslån via Lendo från 50 000 kr upp till 3 000 000 kr. Löptiden för ett företagslån börjar från 6 månader och sträcker sig upp till 5 år.

Själva ansökan är icke bindande och är helt kostnadsfri. Det hela tar mindre än 1 minut att slutföra och du mottar ett svar inom 24-timmar.

Hur stort lånebelopp kan du välja att ansöka om?

Ovanstående frågeställning är subjektiv eftersom lånebeloppet grundas främst på din kreditvärdighet som i sin tur baseras på den kreditupplysning som Lendo initierar i ditt namn (via UC).

Som sökande så måste du även vara uppmärksam på att Lendo inte kan påverkar de lånebelopp som du blir erbjuden utan det är den specifika kreditgivaren i fråga som har den sista ordet när det kommer till det hela.

Grundkrav för att kunna ansöka om lån via Lendo

När du bestämt dig för att använda Lendo som din primära låneförmedlare så måste du även ta i beaktning de grundkrav som ställs på dig som sökande.

Misslyckas du med att uppfylla en eller flera av dessa så är risken stor att du blir nekad lånet som du ansökt om initialt.

Följande utgör de primära grundkraven (i skrivande stund) när du ska ansöka om ett lån via Lendo:

 • Du måste vara 18 år fyllda vid tiden för din låneansökan.
 • Du måste ha varit folkbokförd inom Sverige under minst 1 år.
 • Du måste uppvisa en form av regelbunden inkomst.
 • Du måste ha en deklarerad årsinkomst på min 110 000 kr.
 • Du måste ha varit helt skuldfri från Kronofogden den senaste halvåret.
 • Du måste ha ett giltigt BankID för att kunna signera lånehandlingarna.
Låneförmedlare logga

Tänk på att…

Om din nuvarande anställning har en tidsbegränsning så måste du ha (åtminstone) ett halvår kvar på ditt arbetskontrakt.

Låna mindre än 300 000 kr

Om du är ute efter att ansöka om ett lån under 300 000 kr så gäller ovanstående krav, med undantaget att du kan ansöka om lånet i fråga även om du arbetar deltid, är för närvarande provanställd eller har en vakans i form av ett vikariat.

Låna upp till 150 000 kr med betalningsanmärkningar

När du ansöker om ett lån med betalningsanmärkningar så kan du ansöka om att få låna ett belopp upp till 150 000 kr. Du får dock inte ha haft några skulder registrerade hos Kronofogden under den senaste halvåret från att du ansöker om lånet i fråga.

Vanliga för- och nackdelar med Lendo

Innan du bestämmer dig för att använda låneförmedlaren Lendo så behöver du ha kännedom om de vanligaste för- och nackdelarna om aktören i fråga. Härnäst så kommer vi att redogöra för de vanligaste positiva delarna men också gör dig uppmärksam även på de negativa delarna för att du enklare ska kunna fatta ett objektivt beslut kring det hela.

Fördelar med Lendo

 • Du får välja bland ett stort antal långivare vilka tillhandahåller erbjudanden med förmånliga villkor.
 • Du kan välja att ansöka om att få låna pengar även om du saknar en fast anställning.
 • Du kan välja att ansöka om lån även om du för närvarande har en eller flera betalningsanmärkningar i bagaget.
 • Endast en kreditupplysning initieras i ditt namn som sedan använda som underlag för att jämföra lån hos ett stort antal långivare.
 • Lånelöften som du mottar från långivarna gäller under 30 dagar, om inget annat anges.

Nackdelar med Lendo

 • Lendo verkar endast i form av en låneförmedlare och kan ej inverka på de villkor som du blir erbjuden.
 • Du måste uppvisa en form av deklarerad inkomst som kommer från antingen arbete eller pension.
 • Du måste ha varit skuldfri hos Kronofogden under minst 6 månader från att du ansöker.
 • Du ska ha varit folkbokförd inom Sveriges gränser under minst 12 månader vid tiden för din låneansökan.
 • Kreditupplysningen initieras med UC – Upplysningscentralen, något som innebär att även storbankerna får insyn i det hela.
Låneförmedlare logga

Notera

Vänligen gör dig uppmärksam på att Lendo verkar endast i form av en förmedlare och kan ej inverka på de villkor som långivarna erbjuder dig.

Skillnaden mellan trygghetsförsäkringen & låneskyddet

När det kommer till låneskyddet från Lendo så är det hela direkt kopplat till lånet som du ansökt om. Låneskyddet ämnar i sin tur täcka upp för de kostnader som kan tänkas uppkomma när det kommer till ränta, amortering, aviseringsavgifter med flera under tiden som du inte klarar av att betala tillbaka på lånet.

Trygghetsförsäkringen från Lendo är å andra sida kopplad direkt till dig som individ och har således inga kopplingar till specifika lån som du väljer att ansöka om via Lendo. Trygghetsförsäkringen förser dig med ersättning som i sin tur betalas direkt till ditt förvalda bankkonto.

De pengar som du får ut från trygghetsförsäkringen är helt befriade från beskattning, samtidigt som de inte är allokerade för att nyttjas till specifika ändamål. Om du vill vara på den säkra sidan och gardera dig mot det mesta så bör du sikta på att teckna båda försäkringarna.

Slutsats

Lendo har opererat på den svenska marknaden under en lång idag och anses idag vara en av de absolut största låneförmedlaren på marknaden. Man samarbetar med en rad aktörer där flera av de svenska storbankerna återfinns, kombinerat med en rad nischade långivare.

När du initierar en låneansökan via Lendo så tar själva processen mindre än 60 sekunder att slutföra. Du kommer sedan att inom 24-timmar motta ett erbjudande från Lendos samarbetspartners med villkor vilka baseras på den kreditupplysning som initierats i ditt namn.

När det kommer till kritan så har du allt att vinna och inget att förlora när det kommer till Lendo. Du förbinder dig inte till något, själva processen kostar dig inget i form av monetära medel samtidigt som du får ta del av en rad olika erbjudanden från ett stort antal kreditgivare.

Vänligen notera även att den lånelöfte som du mottar från långivarna gäller upp till 30 dagar från att du mottar erbjudandet – om inget annat anges i de lånevillkor som kreditgivaren i fråga tillhandahåller.